en blogg från Nelson Garden
Trender
Trenden Urban Backyard
Publicerat: 2017-11-28

Urban Backyard – social och färgglad stadsodling

Glatt, lekfullt och inbjudande. Den urbana odlingen blir allt mer synlig i våra städer och trenden kommer med glädje, klara färger och lockar till umgänge. 2018 blir vi ännu mer uttrycksfulla i vår stadsodling, i alla fall om vi ska tro trädgårdstrenden Urban Backyard som förutspås av Elmia Garden.

Du behöver verkligen inte bo på landet eller ens i villa för att kunna sprida odlarglädje. Elmia Garden har inför 2018 tagit fram tre trädgårdstrender tillsammans med Swedish Fashion Council, Blink och stylisten och designern Jan Rundgren. I trenden Urban Backyard spås vi ta stadsodlingen ett steg längre och ytterligare förgylla stadsbilden med lekfulla och färgglada växter och material. Det lockar till umgänge kring den ätbara odlingen och måltiden runt middagsbordet.

Bukett i trenden Urban Backyard

Nelson Gardens fröexpert Anna Lindeqvist har tolkat trenden Urban Backyard med en bukett med tomater, solros, rudbeckia, dahlia och blekselleri.

En bukett med starka, somriga färger

Klarrött och solgult kombineras med svarta och gråa toner och kompletteras med material som rostfritt stål, skumgummi, målad kork och neon. Nelson Gardens fröexpert, Anna Lindeqvist, har tolkat trenden Urban Backyard med en bukett i klara färger och med ätbara inslag.

I buketten hittar vi färgstarka blommor som solros, sommarrudbeckia, tagetes, begonia och dahlia – blommor som verkligen vågar ta plats med sin färg ovh form. Kombinera gärna med tomat och blekselleri.

Det finns en hel del andra grönsaker och kryddväxter som du kan lägga till om du har hemma i trädgården eller på balkongen. Med sina skarpa färger passar exempelvis chili, mangold, rädisa, paprika och salladsbasilika utmärkt i en somrig bukett. Den sistnämnda ger dessutom en helt makalös doft till buketten.

Är du nyfiken på de andra trädgårdstrenderna 2018? Tycker du om naturnära färger och material ska du ta en titt på Mother Nature och är du mer svag för dramatiska och lite mystiska toner och växter är nog Mystic Garden något för dig.

Vad tänker du odla 2018? Dela gärna med dig av växtval och andra tips här på bloggen!

Här är trädgårdstrenderna 2017:

Trädgårdstrenderna 2017

Trend 1: Grön i trädgården

Trend 2: Gröna Labbet

Trend 3: Vego Garden

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.