en blogg från Nelson Garden
Trender
Trädgårdstrenden 2018 – Mystic Garden
Publicerat: 2017-11-21

Nelson Garden tolkar Mystic Garden

Klassisk lyx och elegans med inslag av färgat glas, svart läder och betong. Växter i mörkt grön, vinröda nyanser och djupt blå toner. Trädgårdstrenden Mystic Garden tar oss med in i de allra mest hemlighetsfulla utrymmena i våra trädgårdar. 

Det hemlighetsfulla och samtidigt fantasifulla är tydliga kännetecken i trädgårdstrenden Mystic Garden som Elmia Garden tagit fram tillsammans med Swedish Fashion Council, Blink och stylisten och designern Jan Rundgren inför 2018. De djupa färgerna och dramatiska formerna skapar en nästan gotisk stil som kommer att få utrymme både i våra trädgårdar och uterum under nästa säsong.

vacker lila bukett i enlighet med trenden Mystic Garden

Att blanda mörka gröna toner med blommor och växter i lila och nästan vinröda nyanser ger både ett fantastiskt djup och dramatiskt uttryck.

Vår hortonom och fröexpert Anna Lindeqvist har på sitt eget sätt tolkat trenden Mystic Garden och hjälper er att hitta växter som följer den mystiska trenden. Eller vad sägs om vackra inslag av blommande dahlior, vallmo och klockranka tillsammans med rödbetor, dill och palettblad med sina vackra, lila blad.

Test grönsaker i lila nyanser 2018

Det finns även en hel del andra grönsaker som går helt i linje med Mystic Garden som trädgårdstrend, både i stil och färg. Våga testa aubergin eller vår fantastiska, lila kålrabbi nästa säsong. Annars kan du så lite mer beprövade grönsaker men som också går i lila och mörka nyanser – som grönkål, en lila störböna och basilika i både gröna och lila nyanser.

Det finns ytterligare sorter du definitivt ska testa om du nästa år vill att din trädgård eller balkong ska gå i Mystic Gardens toner och former. Bland annat har vi en iögonfallande spetskål i lila toner, sallat i alla dess former, tomat, blåklint, hjälmböna och krasse. Och så har vi ett par nya, lila nyheter på grönsakssidan inför 2018. Nyfiken? Mer om det när vi släpper vårt nya magasin och frökatalogen i mitten på december.

Det är vackert att låta trädgårdens växter gå i samma nyanser och färger. Det skapar en homogen och fin trädgård med en tydlig tanke och återkommande inslag.

Är du sugen på färger och former som är mer naturnära? Då ska du ta en titt på trenden som heter Mother Nature.

Vilka växter kommer du att satsa på 2018? Dela gärna med dig av dina odlingsplaner till andra odlarvänner. 

Läs mer om trädgårdstrenderna:

Trädgårdstrenderna 2017

Trend 1: Grön i trädgården

Trend 2: Gröna Labbet

Trend 3: Vego Garden

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.