en blogg från Nelson Garden
Aktuellt
Publicerat: 2016-10-20

Trädgårdstrender 2017

Nyfiken på Trädgårdstrenderna 2017? Ätbart, grönt och experimentellt. Så skulle vi kunna sammanfatta de tre gröna trenderna som presenterades av Elmia Garden och Blomsterfrämjandet vid Elmiamässan tidigare i oktober. Läs och låt dig inspireras!

Varje höst presenteras kommande års trädgårdstrender på Elmiamässan i Jönköping, så även detta år. Elmia Garden spår tre tydliga trender som ligger i tiden. Tillsammans med Blomsterfrämjandet presenterar de trenderna Grön i trädgården, Gröna Labbet och Vego Garden.

Trend 1: Grön i trädgården

Under 2017 kommer vi både se ett ökat generellt odlingsintresse men också fler odlingsnördar som experimenterar och vågar ta odlingen till nästa steg. Grönskan hittar in överallt och berör allt fler. Mycket odling på liten yta och gärna med sällskap av barnen. Läs om trenden här!

Trädgårdstrender 2017 Grön i trädgården

Foto: Minna Mercke Schmidt för Elmia Garden och Blomsterfrämjandet.

Trend 2: Gröna Labbet

Innovationer som kopplar ihop teknik och natur och ger oss nya verktyg både i trädgården och livet i stort, där har ni essensen i trenden Gröna Labbet. Odlingen blir mer modern och futuristisk under 2017.

Vi odlare kommer att experimentera mer med växter som bas och det kommer att ges plats för oväntade kombinationer i färg och form tillsammans med innovativa val av planteringskärl. I ett växtlabb är allt möjligt. Läs om trenden här!

Trädgårdstrender 2017 Gröna Labbet

Foto: Minna Mercke Schmidt för Elmia Garden och Blomsterfrämjandet.

Trend 3: Vego Garden

Vi blir mer och mer medvetna om vad vi äter och som ett steg i det har många börjat odla själva, i hela skalan från köksträdgården till den ensamma basilikan på fönsterbrädan i lägenheten. Kopplingen mellan vad vi äter och vad vi själva odlar är starkare än på länge.

Trenden spår att vi kommer att kombinera mer blommor och grönsaker i våra trädgårdar och på våra balkonger – gärna mer odling på liten yta. Vi kommer att fästa ännu större vikt vid att rädda våra insekter. Läs om trenden här!

Trädgårdstrender 2017 Vego Garden

Foto: Minna Mercke Schmidt för Elmia Garden och Blomsterfrämjandet.

Kommer du ihåg vilka trädgårdstrender som spåddes dominera våra balkonger och trädgårdar under 2016? Klicka här!

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.