en blogg från Nelson Garden

Om oss

odlingskollektivVi vill göra det enkelt för människor att odla där de bor. Genom att odla själva, om än bara i liten skala, kan vi alla tillsammans bidra till en mer hållbar framtid med friskare människor, djur och natur.

Vår största ambition är just därför att förenkla det egna odlandet både inne och ute. Då kan vi som odlar fortsätta att odla mer och bättre. Samtidigt kan vi också bli fler som vill lära oss att odla. Med hjälp av vår blogg och tidning Din odlarvän och tillsammans med andra engagerade människor vill vi på Nelson Garden, erbjuda kunskap, inspiration och produkter som gör det egna odlandet både enklare, roligare och fyllt av gemenskap och mening.

Vi är experter både på fröer och lök och förstås även på metoder och redskap som förenklar odlandet såväl ute som inne. Vår kunskap har vi byggt upp sedan 1933 då vårt företag grundades av familjen Nilsson som då bodde i norra Blekinge. I dag ligger vårt huvudkontor i Småland och Nelson Garden har utvecklats till ett företag som samarbetar med hundratals trädgårdsbutiker över hela Norden.

2014 lanserade vi Rootmaster. Rootmastern gör det enklare att själv ta fram starka plantor via förodling. Många växter och grödor behöver förodlas inomhus för att växa bättre och starkare väl ute i våra trädgårdar.  För detta fick vi utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2014. Produkten har vi själva uppfunnit och utvecklingen av den har skett i tätt samarbete med andra svenska företag som ligger i vår närhet.

För att det ska vara extra enkelt att snabbt komma igång med en förodling av exemeplvis tomater har vi tagit fram Easy to Grow som är unika försådda pluggar. Med Easy to Grow och lite vatten startar du en tomatodling på ett kick. Förpackningen fungerar dessutom som ett miniväxthus och får plats på vilken fönsterbräda som helst.

I vårt frösortiment finns i dag flera ekologiska sorter och vi arbetar ständigt på att ta fram fler.

Vi erbjuder också ett brett sortiment av fröer för både mikroblad och groddar med tillhörande tråg för att människor enkelt ska kunna odla själva inomhus hela året och på så vis ha tillgång till egenodlat också vintertid. Vad beträffar våra grodd-fröer så är de dessutom ekologiska.

Vi vill också bidra till att fler odlar i stan och på små ytor som balkonger, kolonilotter och pallkragar. För detta har vi bland annat utvecklat konceptet Dorthe Kvist by Nelson Garden – ett sortiment som bland annat erbjuder redskap utformade för att göra odlandet på små ytor både enklare och vackrare.

Micro Leaf bondböna

Mikroblad är enkelt att odla och kan odlas inomhus året runt. Hjälp till med lite växtbelysning vintertid och du har egenodlade bladgrönsaker att njuta av även i mörka december. På bilden mikroblad av bondböna som kan ätas både färsk och tillagad.

 

#growherechallenge

introbild

Anta odlingsutmaningen!

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.