en blogg från Nelson Garden

Om oss

odlingskollektivVi vill göra det enkelt för människor att odla där de bor. Genom att odla själva, om än bara i liten skala, kan vi alla tillsammans bidra till en mer hållbar framtid med friskare människor, djur och natur.

Vår största ambition är just därför att förenkla det egna odlandet både inne och ute. Då kan vi som odlar fortsätta att odla mer och bättre. Samtidigt kan vi också bli fler som vill lära oss att odla. Med hjälp av vår blogg och tidning Din odlarvän och tillsammans med andra engagerade människor vill vi på Nelson Garden, erbjuda kunskap, inspiration och produkter som gör det egna odlandet både enklare, roligare och fyllt av gemenskap och mening.

Vi är experter både på fröer och lök och förstås även på metoder och redskap som förenklar odlandet såväl ute som inne. Vår kunskap har vi byggt upp sedan 1933 då vårt företag grundades av familjen Nilsson som då bodde i norra Blekinge. I dag ligger vårt huvudkontor i Småland och Nelson Garden har utvecklats till ett företag som samarbetar med hundratals trädgårdsbutiker över hela Norden.

Micro Leaf bondböna

Mikroblad är enkelt att odla och kan odlas inomhus året runt. Hjälp till med lite växtbelysning vintertid och du har egenodlade bladgrönsaker att njuta av även i mörka december. På bilden mikroblad av bondböna som kan ätas både färsk och tillagad.

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.