en blogg från Nelson Garden
Trender
Bildmått: Profilbild (180x180px), toppbild (828x315 px), delad inläggsbild (1200x630 px).
Publicerat: 2017-11-14

Trädgårdstrenderna 2018: Nelson Garden tolkar Mother Nature

Mother Nature är den kanske mest naturnära av trädgårdstrenderna 2018. Den hämtar sin inspiration i det hållbara livet och hyllar naturens material, färger och former. Så här tolkar vi Elmia Gardens trend Mother Nature. 

En av trädgårdstrenderna 2018 är en hyllning till Moder Jord och en hållbar livsstil. Trädgårdar och uterum inreds med i både naturens material och färg. Trä, keramik och sten blandas med sandfärger och beiga och gröna nyanser. Trenden går under namnet Mother Nature.

Morötter och bondbönor

2018 kommer vi att odla mer svenska grödor och värna om naturen och den hållbara livsstilen.

Vacker bukett med grönsaker

I trenden Mother Nature ser vi naturliga färger i grönt och orange. Den här buketten är en tolkning av vår hortonom Anna Lindeqvist.

Vi gör mer medvetna val kring vad vi odlar och hur vi förhåller oss till våra trädgårdar, uterum och balkonger. Vi odlar mer klassiskt svenska grönsaker och blommor och många av färgerna i trädgården går mot grönt och orange i olika nyanser.

Vacker bukett i Mother Nature

Vår hortonom och fröexpert Anna Lindeqvist har tolka Mother Nature med en fantastisk bukett med inslag av både grönsaker och vackra sommarblommor.

I buketten ser vi bland annat morot, squash, grönkål, rosenskära, sockerärt, rysk dragon, tomat, slingerkrasse och frökapsel av vallmo.

Men i trenden finns också gott om utrymme för andra goda smaker och vackra blommor. Eller vad sägs om grönsakerna bondböna, majs, pumpa, gurkört, kålrotgulbetarotselleri och skärböna eller blommor som solros, liten tagetes och dahlia. Vill du följa trenden Mother Nature kan du också blanda in kryddväxter som kryddsalvia och persilja i odlingen och buketten.

Minns du hur trädgårdstrenderna såg ut inför 2017? Inte? Då kan du läsa om dem här och se om de slog in!

Trädgårdstrenderna 2017

Trend 1: Grön i trädgården

Trend 2: Gröna Labbet

Trend 3: Vego Garden

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.