en blogg från Nelson Garden
Blommor
annika_christensen_video
Publicerat: 2016-09-09

Video: Plantera vårblommor i kruka i tre lager

Önskar du dig härliga vårblommor i kruka som blommar länge, länge under våren? Odlingsentusiasten Annika Christensen visar med enkla tips hur du planterar din blomsterlök på hösten för att få en lång och varierande blomning i dina krukor till våren.  

Även om du bara har en liten uteplats går det att njuta av flera olika sorters vårblommor under lång tid på våren. Det går nämligen att plantera många sorters blomsterlök i olika lager i en och samma kruka. Fiffigt när du ändå är igång och ska sätta löken i kruka. Annika visar här i en kort video vilka olika sorters lökar du ska välja och hur du enkelt placerar lökarna i krukan i tre olika lager, allt utifrån deras storlek och blomningstid. På så vis får du en kruka som ger vårblommor i flera olika omgångar och med varierande utseende. Fint och enkelt!

tulpaner-i-kruka

Annikas tulpaner i kruka står i härliga led i trädgården. Foto: Annika Christensen.

Tips: Vårblommor i kruka – istället för rabatter

Annika har visserligen inte bara en liten uteplats att odla på utan även en stor härlig trädgård. Även den som har stor trädgård kan vilja njuta av vårblommor i kruka. Placera exempelvis krukorna utmed en trädgårdsgång i vår. Det ger liv åt din trädgård och fungerar utmärkt om du vill pigga upp på det platser där du inte har några rabatter som blommar på våren. Det är ett bra tips även för dig som älskar vårblommor men inte är sugen på att anlägga några rabatter.

Läs även:

5 tips till dig som älskar tulpaner

Tulpanmix i skimrande pasteller

Kombinera tulpaner med fantastiskt resultat

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.