en blogg från Nelson Garden
Höstlök
Kombinera tulpaner. Här lökmixen Hero in love ur serien Lovely Match från Nelson Garden.
Publicerat: 2016-08-19

Kombinera tulpaner med fantastiskt resultat

Det är inte alltid så enkelt att skapa fina kombinationer av blommor i trädgården. Av den anledningen finns Lovely Match – färdigkomponerade mixar av blomsterlök där jobbet görs åt dig. Vi lät trädgårdsentusiasten och fotografen Annika Christensen prova på Lovely Match i sin egen trädgård. Se de första bilderna av de blomstrande kombinationer som lyste i Annikas krukor och rabatter i våras.

Först ut är Hero in Love som är vår härliga kombination av två verkligt fina tulpansorter; en mörkt lila, nästan svart tulpan och en ljust, ljust rosa. Vill du själv njuta av riktigt härliga vårblommor och kombinera tulpaner på terrassen eller i trädgården till våren så är snart nu tiden inne igen för att sätta vårblommande höstlök. Blomsterlökar är särskilt enkelt att lyckas med både i rabatt och kruka.

Ännu enklare blir det om du väljer färdiga lökmixar. De består av särskilt framtagna blandningar av blomsterlök som ger perfekta och helt underbara färgkombinationer till våren.

Tulpanerna du ser här på bilderna är alltså just en färdig mix som heter Hero in Love och kombinerar två olika tulpansorter. Mixen består av den mörka tulpanen Black Hero som i färgen går åt det mörkt lila, nästan svarta hållet och den ljuvliga rosa och fluffiga tulpansorten med det vackra namnet Finola.

Kombinera tulpaner. Här mörka och ljusa tulpaner ur serien Lovely Match.

Mixen Hero in love är en härlig kombination av tulpaner som delvis ändrar färg under dagen i takt med att ljuset ändras.
Här ser vi i närbild ’Black Hero’ som när skuggan faller på får en mörk dramatisk färg som kontrasterar vackert mot rosa ’Finola’.
Foto: Annika Christensen för Nelson Garden.

Förra hösten lät vi som sagt trädgårdsfotografen Annika Christensen prova på att sätta mixen i sin egen trädgård i Skåne. Genom att plantera lökmixen Hero in Love mellan september och november kunde hon sedan i våras njuta av en fantastisk och väl färgkombinerad blomning i trädgården under maj och en bit in i juni.

Kombinera tulpaner. Men Lovely Match Hero in Love blir resultatet fantastiskt.

Annikas fina bukett med blomsterlök av mixen Hero in Love. Foto: Annika Christensen.

Med färdigkomponerade mixar av tulpanlök är det även enklare att skapa fina vårbuketter ur den egna trädgården. På bilden intill ser du den fantastiskt fina vårbukett som Annika skapade av just den här tulpanmixen och ställde in på sitt köksbord.

Läs även:

9 sätt att skapa färgkombinationer 

Höstlök inomhus: Locka fram årets första knopp

Höstlök på tre enkla sätt

Få våra bästa tips via mail:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

#growherechallenge

introbild

Anta odlingsutmaningen!

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.