en blogg från Nelson Garden
Gemenskap och fest
Duka med blommor - ringblomman är vacker på en enkel servett av lin.
Publicerat: 2016-08-04

Tips: Duka med blommor

Att duka med egna blommor från balkongen eller trädgården är roligt och okomplicerat. Med några enkla ringblommor, färgglada band och en bukett av luktärter når dukningen nya höjder. 

Att dra nytta av alla de blommor som ofta finns i trädgården under sensommaren är nästan ett måste. Med egna blommor och buketter kan man med enkla medel skapa väldigt fina och inbjudande dukningar.

Duka med blommor

Tillsammans med naturliga material som lin i duk och servetter förhöjs upplevelsen ytterligare. Och välj gärna en färg på servetterna som går i samma ton som blombuketten. Då blir helheten väldigt vacker och harmonisk.

Som kontrast till de dovare färgerna i blått och lila har vi valt att ta med en ringblomma som dekoration på varje servett och ett färgglatt band som piggar upp. Det ger en färgsprakande och glad inramning på lunchen eller middagen. Vill du duka med blommor så är just ringblomman och luktärten extra tacksamma. Du kan nämligen plocka mycket av dem och i flera omgångar hela sommaren. Då bildas snart fler och nya blommor på växten.

Duka med blommor. Extra festlligt blir det med dillkronor i buketten.

Dillkronor och ringblomma blir en festlig bukett på kräftskivan. Läs mer om ätbara buketter här. Foto: Annika Christensen för Nelson Garden.

Även dillkronor är fantastiskt vackra att använda i buketter och det blir extra festligt med dill i buketterna, inte minst på kräftskivan. Ja, varför inte duka med helt ätbara buketter?
Mer om det kan du läsa här.

Läs också:

Gör en busenkel bukett

Duka vårgrönt till påsk – 5 enkla tips

Semestertips: 10 fanstastiska trädgårdscafeer för hela familjen

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.