en blogg från Nelson Garden
Trender
Trädgårdstrenderna 2018
Publicerat: 2017-11-07

Nelson Garden tolkar Trädgårdstrenderna 2018

Gotisk fantasi, ekologiskt hållbar livsstil samt socialt och lekfullt i stadsmiljö. Så skulle vi kunna sammanfatta Trädgårdstrenderna 2018 som Elmia Garden tagit fram tillsammans med Swedish Fashion Council, Blink och stylisten och designern Jan Rundgren.

Hur ser trädgårdarna, uterummen och balkongerna ut 2018? Enligt trenderna som Elmia Garden tagit fram inför nästa odlingssäsong – tillsammans med Swedish Fashion Council, Blink och stylisten och designern Jan Rundgren – kommer vi att gå i tre riktningar med namnen Mystic Garden, Mother Nature och Urban Backyard.

Vi har låtit vår hortonom och fröexpert Anna Lindeqvist tolka trenderna. Vilka fröer ska vi välja inför 2018 och vilka buketter blir vackra att komponera i enlighet med trenderna vi ser? Kommande tisdagar i november presenterar vi trend för trend både med inspirerande bilder, vackra buketter och tips på vad du kan odla 2018. Håll utkik på bloggen hela november!

Trädgårdstrenderna 2018

I Mystic Garden låter vi vår magiska, gotiska fantasi sprudla med en lyxigt elegant stil i vinröda och mörkt blå toner. Rödbetor och dahlior är några tydliga inslag i trenden som skapar en mystiskt vacker trädgård.

I trenden Mother Nature tar vi fasta på biologisk mångfald och eftersträvar en hållbar livsstil där våra trädgårdar och balkonger kläds i naturliga materialval och färger. Vi tror på våriga färger med inslag av morötter, kryddsalvia och rosenskära.

Sist men inte minst välkomnar vi det lekfulla och sociala i Urban Backyard. Livet i staden med en färgskala i starka kulörer hämtade från 90-talet. Färgstark sommarrudbeckia, begonia och tomat i alla dess former blir hörligt livfulla inslag i den här trenden.

Kommer du ihåg fjolårets trender?

Grön i trädgården

Gröna Labbet

Vego Garden

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.