en blogg från Nelson Garden
Vinterbowl Foto: Marta Dell'Anna
Publicerat: 2019-12-18

Recept: Vinterbowl med bakad potatis, äpple & rättiksgroddar

Vinterns smaker av äpple, svartkål och potatis piggas upp av kryddiga rättiksgroddar. Detta recept är tillåtande; enkelt att göra och enkelt att byta ut ingredienser efter vad du har hemma i kylskåpet.
Recept och foto: Marta Dell’Anna

4 personer

Du behöver:

Groddar av 1 pkt rättiksgroddar
8 st små potatisar
2 st vinteräpplen
4 dl färsk brysselkål
2 vitlöksklyftor, pressade 1 msk Ingefära, riven
5 svartkålsblad
4 dl edamamebönor, tinade
Picklad rödlök
2 st avokado, skivade
Rättika, spiralizade eller riven med potatisskalaren till “spagetti”
Olivolja
Salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  2. Skiva potatisen och massera in den i olja, pressad vitlök och salt i en större skål. Lägg sedan ut potatisen på ena halvan av plåten.
  3. Använd samma skål och blanda brysselkållen med olja, salt och riven ingefära. Sprid sedan ut brysselkålen på den andra delen av plåten.
  4. Baka i ugnen i ca 10 minuter. Vänd sedan på potatisen och brysselkålen. Skiva och lägg äppleskivorna på plåten och baka i ytterliggare 10 minuter. Sänk värmen i slutet av rostningen till 150 grader om du ser att brysselkålen börjar ta för mycket färg.
  5. Montera din bowl i en djupare tallrik. Lägg svartkålen på ena sidan, lägg sedan rostad potatis, bryssekål, avokado, edamamebönor, bakat äpple och rättika. Toppa med rättiksgroddar och picklad rödlök.

Fler recept med groddar:

Couscousbowl med peppriga rättiksgroddar
Matig macka med hummus och linsgroddar
Mathavresallad med linsgroddar och gyllenbär

Läs också:

Odla groddar – så här gör du