en blogg från Nelson Garden
Recept
Smörrebröd Marta Dell'Anna
Publicerat: 2019-10-08

Recept: Smörrebröd med groddad HotMix & currymajonäs

Kryddiga groddar av rädisa och senap  gör sig bra tillsammans med curry – här i en ny och fräschare variant av danskarnas smörrebröd.
Recept och foto: Marta Dell’Anna

4 personer

Du behöver:

1 paket HotMix, groddat
1 st äpple
1/2 gul lök, finhackad
1 dl majonnäs, eventuellt äggfri
1 dl crème fraiche eller mjölkfritt alternativ
0,5 tsk curry
8 skivor danskt rågbröd

Välj om du vill krydda mer med en nypa kardemumma, ingefära eller muskot.

Gör så här:

Finhacka löken och riv äpplet grovt. Blanda ihop majonäs, crème fraiche, groddar, äpple, lök, curry och salt ordentligt. Fördela jämt över rågbrödet. Dekorera gärna med sallad och tomat.

Fler smörrebröd med groddar:

Matig macka med hummus och linsgroddar

Krispig pestomacka med alfalfagroddar

4 goda och nyttiga smörgåsar med groddar

Läs också:

Odla groddar – så här gör du