Recept: Smörrebröd med groddad HotMix & currymajonäs
Kryddiga groddar av rädisa och senap gör sig bra tillsammans med curry – här i en ny och fräschare variant av danskarnas smörrebröd.
Recept och foto: Marta Dell’Anna
4 personer
Du behöver:
1 paket HotMix, groddat
1 st äpple
1/2 gul lök, finhackad
1 dl majonnäs, eventuellt äggfri
1 dl crème fraiche eller mjölkfritt alternativ
0,5 tsk curry
8 skivor danskt rågbröd
Välj om du vill krydda mer med en nypa kardemumma, ingefära eller muskot.
Gör så här:
Finhacka löken och riv äpplet grovt. Blanda ihop majonäs, crème fraiche, groddar, äpple, lök, curry och salt ordentligt. Fördela jämt över rågbrödet. Dekorera gärna med sallad och tomat.
Fler smörrebröd med groddar:
Matig macka med hummus och linsgroddar
Krispig pestomacka med alfalfagroddar
4 goda och nyttiga smörgåsar med groddar
Läs också: