en blogg från Nelson Garden
Recept
Morotspasta med basilika
Publicerat: 2017-07-13

Morotspasta med basilikadressing

Morötter och basilika är en fantastiskt god och vitaminspäckad smakkombination! Här bjuder vi på en sommarsallad som kan användas både som ett mellanmål eller som tillbehör till middagen. Längre ner delar vi med oss av Annika Christensens favoritrecept på just basilikadressing. 

Att äta nyskördade morötter från trädgårdslandet tillsammans med en smakrik basilikadressing till lunch eller middag är gott. Strimla morötterna med en strimlare, strö på solroskärnor och ringla över din dressing. Du får då en RAW food-rätt med spaghettiformade morötter. Vill du hellre steka morötterna så att de mjuknar en aning väljer du en värmetålig olja och strör över rostade solroskärnor. Avsluta med att ringla basilikadressingen över de ljumna morötterna och servera.

Strimlad morotspasta med god basilikadressing

Med en strimlade får du fin morotspasta som du kan ringla den smakrika basilikadressingen över. Otroligt gott!
Foto: Annika Christensen för Nelson Garden.

Basilikadressing

Den här enkla basilikadressingen håller sig i åtminstone ett par veckor i kylskåpet och kan användas både som dressing till din sallad eller som sås till andra maträtter.

Ingredienser:
2 dl basilika – lika mycket blad som en kruka basilika köpt i matbutiken
½ dl vit balsamvinäger
2 dl olivolja
Vitlök efter egen smak (1–4 klyftor)
Lite salt

Gör så här:
Kör basilika, olja och vinäger i en mixer. Hacka vitlöken och rör ner den tillsammans med lite salt. Dressingen går lika bra att göra på röd basilika som grön. Den röda basilikan blir en aning fylligare i smaken och blir liksom den gröna väldigt fin att hälla upp i småflaskor. Vid förvaring är det bra med en tätslutande lock eller kork, då håller den längre.

Andra smakrika recept inför semestern:

Krassesmör till sommarfrukosten

Härliga sommarsallader för alla tillfällen

Somriga recept med rabarber eller potatis

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.