en blogg från Nelson Garden
Avkoppling
Publicerat: 2017-02-08

Sportlovspyssel – odla groddar med barnen

Lediga barn eller ute efter ett roligt helgpyssel? Testa att odla groddar med barnen på sportlovet. Ett roligt litet odlingsprojekt som ger krispiga groddar att njuta av på smörgåsen hemma eller som picknick i skidbacken. 

Att odla groddar är enkelt och väldigt roligt att göra tillsammans – se vår video ovan. Barn älskar dessutom att se hur fröer gror och de äter gärna sådant som de själva har odlat. Då är det perfekt att odla groddar. Låt barnen märka groddboxen med sitt namn och se groddarna ta form på bara några dagar. De krispiga groddarna är perfekta vintertid för den som gillar riktigt färska och vitaminrika grönsaker. Det finns dessutom flera olika spännande sorters groddfröer att välja bland.

Oavsett om ni väljer att spendera sportlovsveckan i skidbacken, på isen eller hemma så är det bra med ett vitamintillskott som fyller på både dina och barnens energidepåer. Färskare och nyttigare grönsaker än groddar och skott hittar du knappast vintertid.

En god smörgås med egenodlade groddar och lite varm choklad är något som de flesta barn gärna tackar ja till. Lycka till!

Här kan du läsa om hur du lyckas med groddarna, steg för steg!

Fler tips på hur du kan använda dina groddar hittar du här!