en blogg från Nelson Garden
Gemenskap och fest
Julklappstips för trädgårdsintresserade
Publicerat: 2016-12-03

Härliga julklappstips från odlarvänner

Vad köper du till en odlarvän i julklapp? Här bjuder våra odlarvänner på Instagram på några riktigt bra julklappstips som ger inspiration i vintermörkret. 

Även om det nu är ganska mörkt och kallt ute så börjar odlingssäsongen närma sig med stormsteg. Många av er odlar säkert kryddor eller groddar och mikroblad inomhus året om och andra har precis påbörjat förodlingen av säsongens första chilifrön

Oavsett om du odlar året om eller väntar med planeringen och odlingen till i vår så finns det massor med inspirerande tips på vad man kan ge en riktig odlarvän i julklapp.

Instagram har vi de senaste veckorna haft en tävling under hashtagen #julklapptillodlarvän där vi fått in några härliga julklappstips – allt från fiffig odling i tre plan till en soilblocker (som används för att göra jordblock att förodla i).

Men en bra present för en odlarvän kan också vara att helt enkelt få vara frisk och tillsammans med en god vän kunna njuta av dahliorna som blommor på kolonilotten.

Här är de tre vinnarna som får Sara Bäckmos bok Skillnadens trädgård hemskickad de närmaste dagarna. Grattis till er och god jul till er alla önskar vi på Nelson Garden!

julklappstips på instagram

Julklappstips från en odlarvän på Instagram. Foto: @injaluna

@injaluna

@injalunas motivering: ”Min julklapp är att jag och mina nära och kära får vara friska. Att jag själv ska kunna njuta mer av livet. 2015 och 2016 har varit två tuffa år. 2015 genomgick jag en tuff match mot bröstcancer. 2016 har livet varit en berg och dalbana för att försöka komma tillbaka till ett så normalt liv som möjligt. En sak har jag dock lärt mig. Jag har ett liv innan cancern och ett efter. Bilden är från min Koloniväns trädgård.” 


julklappstips på Instagram

Julklappstips från en odlarvän på Instagram. Foto: Ikea genom @m_m_tradgardsamator.

@m_m_tradgardsamator

@m_m_tradgardsamators motivering: ”Detta vore den bästa julklappen som en odlarvän kan få. Perfekt att starta odlingssäsongen tidigt på våren eller varför inte odla hela året som Sara på @skillnadens gör. Inte den snyggaste bilden men den bästa kulklappen.”


 

soilblocker som julklappstips

En soilblocker som julklappstips till en odlarvän. Foto: @vala_tradgard

@vala_tradgard

@vala_tradgards motivering: ”En soilblocker till vårens odling.”

Om du vill börja planera för vårens odling eller njuta av enkel inomhusodling redan nu kan du gå in på nelsongarden.se. Där hittar du inte bara alla våra fröer och lökar utan många bra redskap för både inomhusodling, förodling och trädgård. Dessutom har vi allt du behöver för att ge småfåglarna en riktigt bra vinter i din trädgård.

Mer inspiration till jul:

Ge bort en fågelmatare i julklapp

Video: Pyssel till mellandagarna

Recept: Grönt julbord med Micro Leaf Grönkål

 

#growherechallenge

introbild

Anta odlingsutmaningen!

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.