Recept: Härlig wrap på egenodlat
Wrap på egenodlat! Snabbt, nyttigt – och gott! Med en lunchlåda direkt från det egna grönsakslandet kan du slå dina arbetskamrater med häpnad. Allt du behöver är: lite egenodlat, några småsaker från kylskåpet, ett skärbräde och ont om tid.
Lättlunch-wrappen
Välj att göra den helt vegetarisk eller komplettera med gott från kylskåpet.
Från sålådan/landet:
Ett par små tomater
En skuren salladslök eller hackad gräslök
Tunnskurna morötter eller rädisor
Valfri mängd salladsblad
En näve sockerärter
Lite rivet äpple
Från kylskåpet
Mozzarella
Grön paprika
Ägg
Wrappen blir förstås saftigare med en god vinägrett till eller så gör du en röra av crème fraîche som du smaksätter med hackade örter som timjan, dill, persilja, salt och lite peppar.
För-dig-som-är-riktigt-hungrig-wrappen
En wrap på egenoldat kan göras i alla storlekar och för alla smaker. Här har vi en variant för dig som är sugen på en rejäl lunch. Sallat, grönsaker och rotfrukter får här sällskap av skuren kyckling som blev kvar från gårdagens middag. Du kan självklart byta till quorn om du vill ha den vegetarisk. Fyll på med keso som du kryddar med dina egna örter och gärna blandar med lite majonnäs. Vill du lyxa till det ytterligare blandar du i lite riven smakrik ost. Sim sala bim och lunchen är klar!
Ingredienser:
Från kylskåpet:
Kyckling/Quorn
Röd paprika
Färdigkokt
Bulgur
Fetaost eller annan ost du gillar
Från odlingen:
Ett par små tomater
Persilja
Lite hackad gräslök eller annan lök
Tunnskurna rödbetor om du har
Några spenatblad eller andra salladsblad
Ett par sockerärter
Fler recept med egenodlat:
Groddar till vardag och fest – 5 recept
Microleaf – Vinterns bästa energikick
