en blogg från Nelson Garden
Recept
Publicerat: 2017-04-06

Egenodlad smörgåskrasse på påskbordet

Ägghalvor med rom är en riktig klassiker på många påskbord. Varför inte spetsa till det med lite egenodlad smörgåskrasse på påskbordet. Krassen blir klar hemma i köket på 4–7 dagar och ger en härligt pepprig smak.

Det är aldrig fel att sätta lite egenodlad touch på påskbordet. Ägg och rom är en riktig klassiker till påsk, men faktum är att ägghalvorna når nya smakmässiga höjder med lite egenodlad smörgåskrasse på. Krassen ger en pepprig och god smak, härlig krispighet och en fin grön färg till påskbordet. Dessutom är det väldigt dekorativt på ett påskbord och ger fin vårkänsla.

Smörgåskrasse är jättelätt att odla själv hemma i köksfönstret. Du kan odla krassen i ett groddtråg på en ganska varm plats i huset eller lägenheten. Krassefröna trivs allra bäst i en temperatur på 20–25 grader när de ska gro.

Enkelt och snabbt att odla smörgåskrasse

Har du inget groddtråd går det lika bra med lite vanligt hushållspapper. Strö bara ut fröna jämnt på pappret och håll pappret fuktigt varje dag så har du snart smarrig smörgåskrasse att skörda och lägga på äggen. Allt du behöver är ägg, rom och smörgåskrasse. Här tipsar vi om mer roligt pyssel med krasse att prova på påskledigheten. 

Odla krasse direkt i äggskalen till påsk. Klart på bara några dagar.

Och vill du vårduka i härliga gröna färger hittar du tips på det här.

Ut och skaffa en påse smörgåskrassefrön så har du skördeklar krasse på 4–7 dagar. Du hittar fröpåsar för smörgåskrasse i trädgårdsbutiker men även i många matbutiker. Hitta närmaste butik här!