en blogg från Nelson Garden
Odla hela året
Foto: Markus Danielsson och Annika Christensen
Publicerat: 2018-12-01

Din odlarvän 2019 med årets frökatalog är här!

Nu är 2019 års frökatalog äntligen här! Som vanligt ser vi gamla trotjänare i sortimentet, liksom en hel del spännande nyheter. Magasindelen är full av reportage, handfasta odlingstips och recept som du kommer att ha nytta av under hela 2019. 

Den nya frökatalogen på 100 sidor landar i din butik i början av 2019, men redan nu kan du beställa den på nelsongarden.se eller bläddra i webbversionen.

Årets tema är lekfullhet. Med årets nyheter vill vi inspirera till att med barnets nyfikenhet prova även det som verkar lite knasigt. Så och skörda exotiska bär, prova morötter i regnbågens färger eller varför inte odla blommor helt utan jord? Våga också se bortom sommarsäsongen och så för att kunna skörda året runt!

Väljer du den tryckta versionen får du en fröpåse med ekbladssallat ’Cerbiatta’. Sorten finns med i kollektionen Så året runt och är utvald av odlaren Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård. Hela sortimentet, liksom Saras tips på hur du får en oändlig odlingssäsong, kan du läsa om i Din odlarvän.

Hanna Wendelbos blomsterpill är skapande helt utan ramar och krav. Foto: Katja Ragnstam

Hanna Wendelbos blomsterpill är skapande helt utan ramar och krav. Foto: Katja Ragnstam

I årets magasin möter vi Hanna Wendelbo, som började skapa blomstermandalas i längtan efter ett kravlöst skapande. Genom att bryta ner blommor och växter till deras mindre beståndsdelar får hon material till fantastiska konstverk – som sedan kan läggas på komposten.

Under sommarlovet sköter sig odlingen på Axonakolan i Tollarp mer eller mindre på egen hand – trots detta finns det mycket att skörda vid höstterminens början. Foto: Philip Palmstierna

Under sommarlovet sköter sig odlingen på Axonakolan i Tollarp mer eller mindre på egen hand – trots detta finns det mycket att skörda vid höstterminens början. Foto: Philip Palmstierna

Lika kravlös är odlingen på Axonaskolan, där elever och lärare odlar både utomhus och inomhus, i stort sätt året runt. Odlingen är både en del av undervisningen, liksom en mötesplats och ett andningshål som avbryter arbetet vid skolbänken. Missa inte Andreas tips på hur du eller dina barn kan börja odla i skolan – det behöver inte vara ett stort projekt.

En av årets nyheter är ekologiskt odlat frö till nakenfröpumpa 'Eso'. Förutom vackra blommor, och så småningom pumpor, är både kärnor och fruktkött fantastiskt goda! Fröerna är dessutom helt utan skal och större än hos många andra pumpor. Foto: Annika Christensen och Anna Lindeqvist

En av årets nyheter är ekologiskt odlat frö till nakenfröpumpa ’Eso’. Förutom vackra blommor, och så småningom pumpor, är både kärnor och fruktkött fantastiskt goda! Fröerna är dessutom helt utan skal och större än hos många andra pumpor.
Foto: Annika Christensen och Anna Lindeqvist

Håll utkik på Instagram så får du veta ännu mer om kommande frönyheter.

Trevlig läsning och lycka till med odlingen!

Dela gärna med dig av dina drömmar, exempelvis på Instagram genom att tagga #dinodlarvän.

 

#growherechallenge

introbild

Anta odlingsutmaningen!

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.