Recept: Smørrebrød med groddar
Duka upp en härlig liten buffé på smørrebrød med groddar! Groddarna ger en perfekt smakbalans till osten eller pastejen på dessa små danska munsbitar. Servera gärna en kall öl till – och måltiden är komplett! Enkelt men mycket uppskattat som bjudlunch eller festmat! Se vårt enkla recept.
Till dina smørrebrød med groddar behöver du: Färskt rågbröd, smör, pålägg efter smak (se nedan), krasse-, rädis– eller alfalfagroddar – plus riktigt god aptit!
Förslag på pålägg:
- Leverpastej – gärna danskbakad, inlagd gurka, en bit knaperstekt bacon, en klick tranbärsgelé, krasse- eller alfalfagroddar.
- Ost, (vit och/eller grönmögelost – till exempel cambozola), en klick fikonmarmelad, några rostade valnötter samt groddar av rädisa.
- Grillad rostbiff – tunt skivad, syltlök, riven pepparrot, en klick remouladsås, rostad lök, toppa med groddar av rädisa.
- Sill, rå äggula, rödlök, toppa med groddar av smörgåskrasse.
För fler recept med groddar se:
Groddar till vardag och fest: 5 recept
Foto: Annika Christensen för Nelson Garden