en blogg från Nelson Garden
Blommor
Pärlhyacint i kruka
Publicerat: 2017-09-05

Den mångsidiga och tacksamma pärlhyacinten

Pärlhyacinten är en ibland bortglömd favorit som kan bilda smått fantastiska, blåa mattor i trädgården på våren. Sätt lökmixen Blueprint i jorden i höst så får du garanterat njuta av fantastisk blomning till våren. 

Liten och anspråkslös – ibland också bortglömd. Pärlhyacinten gör sig dock påmind när den tidigt på året välkomnar våren. Trivs den bra kommer den snart att sprida sig, så som den har gjort hemma hos Annika Christensen.

Så här odlar Annika Blueprint

 

Annika odlar alltid Blueprint i kruka. När pärlhyacinterna blommat över sätter hon ner dem på samma ställe – under vinbärsbuskarna. Efter fyra år har hennes planteringar bildat en tät, blå, vårblommande matta. Pärlhyacinterna har spridit sig av sig själva eftersom de trivs mycket bra på just den platsen. Väldränerad jord, sparsamt med gödsel och sol eller halvskugga har varit framgångsreceptet.

– Blueprint är en av mina absoluta favoriter. Hur är det man säger på Instagram? ”Älsk på den”. Pärlhyacinterna är väldigt lätta att odla i kruka för att de är låga i växtsättet. De blir jättefina, säger Annika Christensen.

– De kommer tillbaka och blir en riktigt bra investering. Nu har jag en helt fantastisk, blå matta under mina vinbärsbuskar! avslutar Annika.

Pärlhyacinter under vinbärsbuskarna

Blueprint är en höstlöksmix där vit och blå pärlhyacinter blandas. Annika Christensen har låtit dem blomma över i kruka och sedan grävt ner dem år efter år under sina vinbärsbuskar. Här ser ni det fantastiska resultatet. Foto: Annika Christensen för Nelson Garden

Pärlhyacinter i kruka eller som snittblommor

Att kunna njuta av tidigt blommande pärlhyacinter på våren är underbart, både i kruka eller som snittblommor. Foto: Annika Christensen för Nelson Garden

Nyfiken på de olika pärlhyacinterna i Blueprint?

 

Video: Kombinera höstlök och perenner i kruka

Höstlök inomhus – locka fram årets första knopp

Höstlök på tre enkla sätt

Skapa finaste vårrabatten av höstlök

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.