en blogg från Nelson Garden
För en bättre framtid
Publicerat: 2016-09-22

Mer trädgård åt våra fina rastplatser

Vi hittade en fin rastplats utmed en av vägarna här i Småland där någon hade delat med sig av sin trädgård. Det här tycker vi är ett riktigt bra exempel på hur omtanke, odling och trädgård kan ge glädje åt många.

Kanske vi alla skulle börja dela med oss mer av våra trädgårdar på Sveriges alla rastplatser? Det skulle verkligen vara att träffa mitt i prick! För inte nog med att man blir glad –  vi vet ju också idag att trädgård och växter är rogivande och får oss människor att koppla av. Och det är ju precis vad man behöver när man stannar till och vilar sig från bilkörning eller annan körning på vägarna runt om i Sverige.

Måltavla av äpplen på rastplats i Småland

Äppelglädje – mitt i prick! Foto: Kristina Niesel, Nelson Garden.

Just den här rastplatsen ligger i den småländska lilla orten Bredaslätt, utmed väg 120 mellan Tingsryd och Urshult. Vi hittade den lite av en slump nu i veckan eftersom vi håller till just i de här trakterna av Småland.

Någon hade satt upp den här fina och roliga måltavlan av äpplen. Extra lägligt så klart med bara några få dagar kvar till äpplets dag som infaller den 25 september.

Har man exempelvis överflöd av äpplen eller annan frukt i sin trädgård så är det ju en jättegod idé att dela med sig av den på närmsta rastplats. Att bara ställa fram en skål med frukt tar ju inte lång tid. Vill man undvika att fåglarna kommer och norpar är det ju bara att lägga på ett lock med en sten på.

På bordet på rastplasten som vi besökte stod också en stor fin glasburk alldeles full av och stora, härliga dahlior. Ett härligt initiativ som vi verkligen vill lyfta fram. Har man inte frukter i överflöd att bjuda på så är ju blomsterbukett också till minst lika mycket glädje för andra – och det behöver inte vara stora buketter. Också en ensam lite blomma kan sprida stor glädje.

Dahlior på en rastplats

På bordet på rastplatsen hade någon ställt en stor burk med helt fantastiskt fina dahlior. Man blir så glad när någon delar med sig av sin trädgård på det här viset. Mer trädgård åt våra rastplatser! Foto: Kristina Niesel, Nelson Garden.

Har du också stött på ett grönt eller blomstrande initiativ längs vägen som visar på kärlek till såväl våra trädgårdar som våra medmänniskor? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet!

 

#growherechallenge

introbild

Anta odlingsutmaningen!

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.