en blogg från Nelson Garden
Blommor
Zinnia i bukett
Publicerat: 2017-01-17

Njut av zinnian – årets blomma 2017

Zinnia är årets blomma 2017. Med sin långa blomningstid ger den en fantastisk färgklick i trädgården. Den är dessutom enkel att odla och är otroligt fin i buketten. Zinnian är också en storfavorit bland våra fjärilar och bidrar till en härlig mångfald i trädgården. 

Zinnia årets blomma 2017

Zinnian är en väldigt vacker snittblomma som fungerar utmärkt i bukett. De varierande färgerna ger härligt liv åt buketten som gärna får pryda matbordet under sensommaren när de blommar i våra trädgårdar. Foto: Lena Granefelt

Zinnia Zinderella Peach

Den här fantastiska zinnian är ny i Nelson Gardens sortiment för i år. Den heter ’Zinderella Peach’ och är fantastisk i rabatten med sina kronblad i vackert orange och rosa.

Perfekt i kruka, rabatt och bukett

Det finns få blommor som är lika lättodlade, långlivade och färggranna som årets blomma, zinnia. Det som är så härligt med just zinnian är att den fungerar minst lika bra i rabatten eller krukan som i en härligt sensomrig bukett. I den här buketten, som fotograferades av Lena Granefelt till Din Odlarvän 2017, valde vi zinnior i rosa, rött, vitt, lila och gult och satte dem i en kruka som vi lindade fin juteväv runt.

Gillar du en kombination av zinnia i olika vackra färger som i bilden ovan ska du prova att så en påse av ’Sunbow mixed’.

Bland årets frönyheter hittar vi dessutom en ny vacker zinnia : ’Zinderella Peach’ i bilden till vänster drar verkligen blickarna till sig med sina vackra toner i orange och rosa.

 

 

 

#growherechallenge

introbild

Anta odlingsutmaningen!

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.