en blogg från Nelson Garden

Grow Here Challenge 2020

Anta utmaningen tillsammans med Nelson Garden och Grow Here! Från maj till augusti, kommer Grow Here att i samarbete med Nelson Garden, dela med sig av handfasta odlingstips i en miniserie som publiceras på Grow-here.com.

Varje avsnitt innehåller en odlingsutmaning med chans att vinna trädgårdsprylar som hjälper dig att lyckas med din odling. Med utmaningen vill vi hjälpa dig på dig odlingsresa från odlingsstart till skörd, från kruka till trädgård, på din eller på någon annans mark!

Challenge #1 – Förodla

Förodling med Victoria och Adam – Se avsnittet här.

Vinnaren i utmaning 1 är @livet_i_kalvholmen

Vinnaren visar att det inte finns några gränser för att ta steget och förverkliga sin odlingsdröm, inte ens i nordliga och kalla Finland. I månader har odlaren sparat på sina mjölkkartonger för att kunna förodla tomater, gurka och paprika. Vi gratulerar till ett förodlingskit som kommer att komma snart på posten. Lycka till med odlandet önskar Nelson Garden och Grow Here!

Challenge #2 – Dela din trädgård

Dela odlingsmark via Grow Here – Se avsnittet här.

Vinnare i utmaning 2 är Ann-Louise Fransson

Ann-Louise är en glad och sprallig tjej som brinner för att odla. Hon har stor passion och kunskap om läkemedelsväxter som hon brukar dela med sig av i olika kurser. Nu delar hon sin trädgård på en vacker småländsk gård utanför Växjö. Målet är inte att bara dela sin mark, passion och kunskap utan även kunna få lite sällskap och trevliga fikastunder tillsammans.

Challenge #3 – Välj odlingsplats

Victoria anlägger en ny odlingsyta.

Välj odlingsplats med Victoria – Se avsnittet här.

Vinnare i utmaning 3 är @minurbanatradgard

 Passionerad odlare som visar att det går att odla även i de mest urbana lägen, med inspiration från guerilla gardening profile Ron Finley skapar hon en urban trädgård längs trottoarkanten som är precis utanför dörren och producerar rikligt med mat, samtidigt som den väcker tankar och inspirerar kring hur vi kan använda våra ytor i staden.

Challenge #4 – Samplantera

Samplantering med Jonathan – Se avsnittet här.

Vinnare i utmaning 4 är Evelyn Dablo Nästlund!

Vinnaren av fjärde utmaningen ger flera goda tips på grödor som passar bra att odla tillsammans och förklarar varför just dessa är goda kombinationer. Vi gillar särskilt tipset om att odla blommande växter intill grönsakerna för att locka ännu fler pollinerare!

Challenge #5 – Gröngödsling

Så gröngödsling med Lovisa – Se avsnittet här.

Vinnare i utmaning 5 är Dorsa Molai!

Dorsa visar att gröngödsling kan vara både vackert och funktionellt. ”I täckodlingen här hemma har vi sått honungsfacelia och sparat alla ringblommorna som dykt upp som ”ogräs” tillsammans med bönor och ärtor. Det är en otrolig växtkraft och jag personligen älskar kombinationen av dessa två färger.”

Challenge #6 – Skörderecept

Skörderecept med Jonathan – Se avsnittet här.

Dela med dig av ditt bästa skörderecept på Instagram eller Facebook med hashtag #DreamsGrowHere . Tävlingen är öppen i 14 dagar och sista dagen att tävla är tisdag den 8 september.

Fullständiga tävlingsvillkor

Genom att delta i tävlingen #dreamsgrowhere godkänner du följande villkor.

 1. Tävlingen pågår endast under den tid som anges för respektive odlingsutmaning.
 2. Arrangör av tävlingen är Nelson Garden AB och The Foodprint Lab (F.P. Lab ek. för.).
 3. Tävlingen är öppen för alla över 18 år. Är du under 18 år krävs vårdnadshavares medgivande.
 4. Tävlingen är öppen för boende i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
 5. Tävlingsbidrag postas i social media med hashtag #DreamsGrowHere
 6. Endast tävlingsbidrag som skickats in under tävlingsperioden godkänns.
 7. Genom att deltaga i tävlingen ger du Nelson Garden och The Foodprint Lab rätten att, utan betalning eller ytterligare tillstånd, använda användaralias och tävlingsbidrag i digitala kanaler för att tillkännage vinnare av tävlingen.
 8. En jury från Nelson Garden och The Foodprint Lab kommer att utse vinnare. Beslutet kan inte överklagas.
 9. Vinnare meddelas personligen via direktmeddelande och vinnarens namn och/eller användaralias presenteras via growhere.com, Dinodlarvän.se och samt på respektive Instagramkonto och Facebooksida efter tävlingsperioden.
 10. För att kunna ta del av ditt pris måste du besvara Nelson Gardens kontaktförfrågan via DM och uppge namn samt adress dit vinsten kan skickas. Om vinnaren ej besvarar Nelson Garden inom en vecka kommer en annan vinnare att utses.
 11. Nelson Garden ansvarar inte för skadade eller felaktiga bidrag och dessa kommer inte att delta i tävlingen.
 12. Nelson Garden kommer att diskvalificera bilder som bedöms vara olagliga, oetiska eller stötande.
 13. Lämnade personuppgifter används enbart i syfte att administrera utskicket av vinsterna och sparas inte.
 14. Instagram, Facebook eller annan social plattform är inte inblandad i tävlingen.