en blogg från Nelson Garden
Odla din egen mat
Publicerat: 2016-12-09

Grönt julbord med Micro Leaf grönkål

Det är enklare än du kanske anar att njuta av egenodlat grönt på julbordet. Här bjuder vi på ett smarrigt recept på grönkålssallad gjort på egenodlade mikroblad som är lätta att odla inomhus och blir klara på mindre än två veckor.

Maten behöver inte vara fet på julbordet. Men om du ändå vill ha sill, lax och krämig Janssons frestelse när det väl är jul så passar det utmärkt att komplettera med lite lättare och mer gröna rätter. Prova exempelvis en smarrig och superenkel grönkålssallad på egenodlade mikroblad av grönkål tillsammans med en smakrik yoghurt och rostade hasselnötter och solrosskott på toppen. Så Micro Leaf grönkål eller någon annan sorts mikroblad du tycker om två veckor innan julafton så har du vitaminrika och otroligt goda mikroblad till julbordet.

Micro Leaf grönkålssallad med hasselnötter

Ingredienser:
2 tråg med Micro Leaf grönkål
2 schalottenlökar
2 dl hasselnötter

Dressing:
1,5 dl matyoghurt
1 tsk grovkornig senap
1 tsk flytande honung
1 tsk citronsaft
flingsalt och svartpeppar

Solrosskott av Micro Leaf till garnering.

Gör så här:
Skörda trågen med Micro Leaf, grönkål. Skala och hacka schalottenlökarna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Låt svalna, hacka sedan hasselnötterna grovt.

Blanda ihop matyoghurt, senap, salt, peppar, honung och citron till dressingen. Blanda grönkålen och schalottenlöken med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med hasselnötterna och Micro Leaf solrosskott.

Njut av ett härligt grönt julbord!

Fler smarta tips och goda recept:

5 tips om växtbelysning

Gör egen hemmagjord fågelmat

Recept: Smoothies på groddar och frukt

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.