en blogg från Nelson Garden

Så året runt 2019

Nelson Garden – Så året runt med Sara Bäckmo Foto: Markus Danielsson, Lovisa Back

Så året runt är fröer utvalda av Sara Bäckmo. Foto: Lovisa Back, Markus Danielsson

Dela med dig av din skörd och vinn ännu mer fröer att så året runt! Oavsett om du just nu skördar sensommarens sådder eller gör dig redo för att så nytt, har du möjlighet att vara med i tävligen som pågår hela 2019.

Vi hoppas att du vill vara med och dela med dig av din skörd från fröer ur kollektionen Så året runt i samarbete med Sara Bäckmo. Du har chansen att få ditt foto på fröpåsens framsida – hur häftigt vore inte det? I vinsten ingår dessutom hela kollektionen med fröer, en påse av varje sort (kollektionen för perioden 2018/2019 innehåller 52 sorter). Varje månad, från februari till och med juli, utses också en vinnare som får välja 10 fröpåsar ur kollektionen.

Så här gör du för att vara med och tävla

 1. Skicka in din högupplösta bild till tavling@nelsongarden.se och berätta var du odlar och vilken sort du har odlat.
 2. Vi ser gärna att du delar med dig av din bild på Instagram med #sååretrunt, om du har möjlighet.

Tävlingen avslutas 31 december 2019, men vinnare utses också löpande under februari till och med juli, och tillkännages i början av påföljande månad.

För att ha chans att vinna förstapris behöver din bild visa grönsaken i skördeklart skick, men det behöver absolut inte vara en sommarbild. Bilden behöver vara i hög upplösning för att kunna tryckas på en fröpåse.

Vinterportlak, vintermorötter, savojkål purjolök och rödkål är bara några av de grönsakssorter som finns i kollektionen Så året runt – och som växer i Skillnadens trädgård. Foto: Markus Danielsson

Vinterportlak, vintermorötter, savojkål, purjolök och spetskål är bara några av de grönsaker som finns i kollektionen Så året runt – och som växer i Skillnadens trädgård. Foto: Markus Danielsson

Vinster

 1. Vinnande foto har chans att bli fröpåsebilden till samma sort fr.o.m. säsongen 2020/2021. Vinnande fotograf få ett komplett paket med samtliga fröpåsar ur kollektionen Så året runt (de sorter som är aktuella i januari 2020). Förstapris utses i januari 2020.
 2. Varje månad utses en odlarvän som vinner 10 fröpåsar ur kollektionen Så året runt.
Tävlingen pågår hela 2019. och du har gott om tid att dela med dig av din skörd. Gör som Sara Bäckmo – så redan i vinter! Foto: Markus Danielsson

Tävlingen pågår hela 2019. och du har gott om tid att dela med dig av din skörd. Gör som Sara Bäckmo – så redan i vinter! Här sås palmkålen ’Nero di Toscana’, den vackra lila grönkålen ’Scarlet’, dill ’Bouquet’ , rucola och flera olika sorters sallat, exempelvis ’Little Gem’ eller ’Lollo bionda’. Foto: Markus Danielsson

Vinnare – månad för månad

Juli

Hemma hos Anna har trädgårdsmållan ’Rubra’ stuckit iväg rejält! Mållan går fint att skörda som småblad, men kan också växa sig riktigt kraftig – vilket vi kan se här!

Trädgårdsmålla, 'Rubra' Foto: Anna

Trädgårdsmålla, ’Rubra’ Foto: Anna

Juni

I slutet av mars sådde Ulla Troëng salladsmix Mix i pallkrage. Då var det fortfarande kallt och frost i Mariefred, Sörmland.

Sallat, Mix. Foto Ulla Troeng

Sallat, Mix. Foto: Ulla Troeng

Maj

Majvinnaren heter Eva-Marie och har skördat ett fantastiskt huvud av savojkålen ’Vorbote 3’! Kålen såddes inomhus den  21 december 2018 och planterades ut i tunnelväxthuset den 14/3-2019. Eva-Marie odlar i zon 3 mellan Vänern och Vättern.

Savojkål 'Vorbote 3' Foto: Eva-Marie Jern

Savojkål ’Vorbote 3’ Foto: Eva-Marie Jern

April

Vår vinnare i april, MaryAnn @marre_pa_asen, har skördat rädisan ’De dix-huit jours’. Sådden gjordes en snöig dag i början av februari i tunnelväxthus i Södermanland och bilden är tagen den 6 april. Vilken härlig frukostmacka det blev!

'De dix-huit jours' Foto: MaryAnn Fargo

Rädisan ’De dix-huit jours’ till en frukost i april. Foto: MaryAnn Fargo @marre_pa_asen

Mars

Månadens vinnare Moa @moaodlar har kunnat skörda vinterportlak hela vintern. Liten och späd med blad som glittrar!

Moa Sonerud @moaodlar har numera grönt året runt.

Moa Sonerud @moaodlar har numera grönt året runt.

Februari

Månadens vinnare Mandy @mandysgreenworld har fotograferat ärtskott odlade i krukor på en balkong i västläge i Skåne. Visst ser det gott ut?

Vinnarfotot för februari – ärtskott! Foto: Mandy @mandusgreenworld

 

Fullständiga tävlingsvillkor

Genom att delta i tävlingen hos Nelson Garden godkänner deltagaren följande villkor:

 1. Tävlingen pågår den 14 februari till och med den 31 december 2019.
 2. Arrangör av tävlingen är Nelson Garden AB.
 3. Tävlingen är öppen för alla över 18 år. Är du under 18 år krävs vårdnadshavares medgivande.
 4. Tävlingsbidrag skickas till tavling@nelsongarden.se Endast tävlingsbidrag som skickats in den 14 februari t.o.m. 31 december 2019 är med i tävlingen.
 5. Genom att maila in din bild till tavling@nelsongarden.se ger du Nelson Garden rätten att, utan betalning eller ytterligare tillstånd, använda det vinnande fotografiet – i oredigerat eller redigerat skick – på fröpåse, produktwebb eller andra publikationer för att marknadsföra fröer år kollektionen Så året runt. Vid sådan användning ska fotografens namn alltid nämnas i anslutning till bilden.
 6. Genom att maila in din bild till tavling@nelsongarden.se ger du Nelson Garden rätten att, utan betalning eller ytterligare tillstånd, använda ditt användaralias och tävlingsbidrag i digitala kanaler för att tillkännage vinnare av tävlingen.
 7. Genom att delta i tävlingen intygar du att det är du själv som har tagit bilden.
 8. Genom att delta i tävlingen intygar du att sorten på bilden är en av de 52 sorter som finns i kollektionen Så året runt.
 9. En jury från Nelson Garden kommer att utse vinnarna genom att värdera bildernas användbarhet, kvalitet, kreativitet och känsla. Beslutet kan inte överklagas.
 10. Vinnaren meddelas personligen via mail och vinnarens namn och/eller användaralias presenteras via Nelson Gardens Instagramkonto, på Dinodlarvän.se och på Facebook under samt efter tävlingsperioden.
 11. För att kunna ta del av ditt pris måste du besvara Nelson Garden kontaktförfrågan via mail och uppge namn samt adress dit vinsten kan skickas. Om vinnaren ej besvarar Nelson Garden inom en vecka kommer en annan vinnare att utses.
 12. Nelson Garden ansvarar inte för skadade eller felaktiga bidrag och dessa kommer inte att delta i tävlingen.
 13. Nelson Garden kommer att diskvalificerad bilder som bedöms vara olagliga, oetiska eller stötande.
 14. Lämnade personuppgifter och används enbart i syfte att administrera utskicket av vinsterna och sparas inte.
 15. Instagram, Facebook eller annan social plattform är inte inblandad i tävlingen.

 

Nyhetsbrev

introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/webvol9/dz/8n8mqgag7x34f20/dinodlarvan.nelsongarden.se/public_html/wp-content/plugins/slickquiz/php/slickquiz-front.php on line 59