en blogg från Nelson Garden
Recept
Ugnsrostade morötter med burrata
Publicerat: 2017-09-28

Ugnsrostade morötter med dragondressing och burrata

Vi har det perfekta receptet för både vardagsmiddagen och helgens middagsbjudningar. Egenodlade, ugnsrostade morötter med en smakrik dragondressing och krämig burrata. Det blir inte enklare och godare än så. 

Äntligen får vi skörda alla fantastiska rotfrukter som vi sådde i våras. Oavsett om du har morötter, palsternackor eller kålrötter i dina odlingar så har vi receptet för dig. Låt er väl smaka!

Ingredienser:

2 knippe morötter (gärna späda i olika färger), eller andra rotfrukter
2 msk olivolja
1 msk honung
flingsalt
nymalen svartpeppar
lite färsk körvel eller dragon till servering

Dragondressing:

1 kruka dragon
1 klyfta vitlök
1 msk kapris
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
knappt 1 dl majonnäs
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Fröströssel:

1 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön, svarta & vita
1 msk pumpakärnor
1/2 tsk flingsalt
ca 100 g burrata (gräddig Mozzarella)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och borsta morötterna. Dela dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, honung, flingsalt och svartpeppar. Blanda om och ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills grönsakerna fått färg. Mixa samman alla ingredienserna till dressingen utom majonnäsen. Blanda ner majonnäsen och smaka av med salt, peppar och socker. Blanda allt till fröströsslet. Ta ut morötterna och servera tillsamman med dragondressingen, fröströsslet, lite färsk dragon eller körvel och burrata.

Vill du ha fler smarriga höstrecept?

Två goda recept med bönor

Rostad potatissallad med ajvarmajo

Asiatisk gryta med pak choi

Gör egen chutney och marmelad

Styling och recept: Anna Wendt, Foto: Emelie Otterbeck