Ugnsrostade morötter med dragondressing och burrata
Vi har det perfekta receptet för både vardagsmiddagen och helgens middagsbjudningar. Egenodlade, ugnsrostade morötter med en smakrik dragondressing och krämig burrata. Det blir inte enklare och godare än så.
Äntligen får vi skörda alla fantastiska rotfrukter som vi sådde i våras. Oavsett om du har morötter, palsternackor eller kålrötter i dina odlingar så har vi receptet för dig. Låt er väl smaka!
Ingredienser:
2 knippe morötter (gärna späda i olika färger), eller andra rotfrukter
2 msk olivolja
1 msk honung
flingsalt
nymalen svartpeppar
lite färsk körvel eller dragon till servering
Dragondressing:
1 kruka dragon
1 klyfta vitlök
1 msk kapris
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
knappt 1 dl majonnäs
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Fröströssel:
1 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön, svarta & vita
1 msk pumpakärnor
1/2 tsk flingsalt
ca 100 g burrata (gräddig Mozzarella)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och borsta morötterna. Dela dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, honung, flingsalt och svartpeppar. Blanda om och ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills grönsakerna fått färg. Mixa samman alla ingredienserna till dressingen utom majonnäsen. Blanda ner majonnäsen och smaka av med salt, peppar och socker. Blanda allt till fröströsslet. Ta ut morötterna och servera tillsamman med dragondressingen, fröströsslet, lite färsk dragon eller körvel och burrata.
Vill du ha fler smarriga höstrecept?
Rostad potatissallad med ajvarmajo
Styling och recept: Anna Wendt, Foto: Emelie Otterbeck