en blogg från Nelson Garden
Recept
Publicerat: 2016-12-16

Rökt lax med rättiksgroddar till julbordet

Satsa på egenodlat och groddat till jul. Rökt lax med rättiksgroddar, äpple och kapris blir väldigt gott och ett fräscht och lite syrligt inslag på julbordet.

Det är underbart att kunna njuta av mat man odlat själv även på julbordet. Och faktiskt är det något som alla kan lyckas med. På mindre än en vecka odlar du enkelt fram krispiga och färgsprakande groddar som du kan ha i en härlig och matig sallad eller till kött och fisk.

Vi valde att kombinera de goda och vackert lila rättiksgroddarna med äpple, kapris och rökt lax. Både groddarna och äpplet ger rätten en fräschör som är mer än välkommen på julbordet. Testa själva!

Rökt lax med rättiksgroddar, äpple och kapris

Ingredienser:
3 dl rättiksgroddar
2 pkt rökt lax
2 äpplen
1 rödlök
2 msk kapris
1 citron
0,5 dl olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
Börja med att skära äpple och rödlök i tunna skivor och lägg i en skål eller på ett fat. Pressa över citronsaft.

Lägg upp den rökta laxen i skivor på ett fat. Lägg sedan äppelskivorna och  lökringarna på laxen. Strö över rättiksgroddarna och kaprisen och avsluta med att salta, peppra ringla över olivolja.

Fler smarriga recept:

Micro Leaf grönkålssallad med hasselnötter

Smoothie på groddar och frukt

Groddar till vardag och fest: 5 recept

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.

Frågan

Vilket frö groddar du helst?

Loading ... Loading ...