en blogg från Nelson Garden
Recept
En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja. Foto: Annika Christensen
Publicerat: 2018-11-21

Recept: Persiljesallad – Tabbouleh

En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja! Den här superenkla rätten passar både till matlåda och till fest.

4 personer som tillbehör alternativt 2 portioner som ensamrätt
Ca 20 minuter

Du behöver:

1 dl bulgur
Ca 100 g bladpersilja
1 liten rödlök
3 medelstora tomater
1 citron
1 dl olivolja
Salt och peppar
Eventuellt lite mynta och oliver

Gör så här:

Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Under tiden hackar du bladpersiljan grovt, finhackar rödlöken och delar tomaterna i småbitar. Låt gärna din färdigkokta bulgur svalna något innan du blandar den med persiljeblandningen.

Pressa citronen och blanda saften med olivolja, salt och peppar. Använd detta som en dressing och blanda i persiljesalladen. Om du vill kan du toppa med några oliver och myntablad.

En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja – gärna egenodlad. Foto: Annika Christensen

En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja – gärna egenodlad. Foto: Annika Christensen

Tips!

Bulgur är hela vetekärnor och innehåller således gluten. Är du känslig mot vete eller gluten, kan du byta ut det mot exempelvis kokt bovete eller annat matgryn.

Fler kryddiga recept:

Fisksoppa med dill

Pressgurka med krusbladig persilja

Pesto med basilika och solroskärnor

 

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.

Frågan

Vilket frö groddar du helst?

Loading ... Loading ...