en blogg från Nelson Garden
Recept
Smörgås ned linsgroddar och hummus. Foto: Lovisa Back
Publicerat: 2019-01-01

Recept: Matig macka med hummus och linsgroddar

Groddar är inte bara ett trevligt pålägg på frukostmackan, de kan också göra din macka mer mättande! Här är receptet till en utmärkt och näringsrik lunch för de dagar då det behöver gå snabbt.

Groddningen går till på ungefär samma vis oavsett vilket frö du väljer, men resultatet bjuder på en stor variation i både smak, konsistens och mättnadskänsla. Groddar du linser får du en matig ingrediens till dina gröna måltider som dessutom är pullproppad med näring. Linsgroddarna innehåller till exempel mer än dubbelt så mycket protein som alfalfagroddar – de innehåller dessutom mer järn än supergrönsaken spenat.

Med linsgroddar och ett rejält lager hummus blir din smörgås mättande och näringsrik. Foto: Lovisa Back

Med linsgroddar och ett rejält lager hummus blir din smörgås mättande och näringsrik. Foto: Lovisa Back

Receptet

4 port
Tid: 30 min

Du behöver:

8 skivor bröd, exempelvis Martas Surdegsbröd
1 paket linsgroddar, ca 3 dl som färdiggroddade
½ dl Selltons hackade pumpakärnor
4 tsk honung

Hummus:

1 förp kokta kikärter ca 390 g
1 vitlöksklyfta
½ msk spiskummin
3 msk olivolja
½ citron
salt och cayennepeppar

Servera som frukost, mellis, lunch eller middag. Foto: Lovisa Back

Servera som frukost, mellis, lunch eller middag. Foto: Lovisa Back

Gör så här:

1.Rosta eller värm mackorna i ugnen.

2. Mixa samman kikärtor, vitlök, spiskummin, olivolja och saften av en halv citron med mixerstav eller i en matberedare.

3. Smaka av med salt och cayennepeppar.

4. Bred över ett ordentligt lager med hummusen på mackorna. Toppa med groddar, pumpakärnor och ringla över lite honung.

Läs också:

Recept:Krispig pestomacka med alfalfagroddar

Odla groddar – så här gör du!

Smoothie på groddar och frukt

 

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.

Frågan

Vad ser du fram emot att odla i år?

Loading ... Loading ...