Recept: Fisksoppa med dill
Under våren längtar vi efter primörsäsongen samtidigt som kylan håller ett fast grepp. En värmande soppa med potatis och purjo (som du kanske har kvar från höstens skörd) flirtar med sommarens smaker med hjälp av en stor dos dill.
4 personer
Ca 30 minuter
Du behöver:
6 stora potatisar
1 l vatten
1 purjolök
400 g fryst torskfilé
1 fiskbuljongtärning
3 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
½ box dill om du odlat Kökets kryddor (motsvarar ca 1 kruka dill köpt i butik)
Gör så här:
Koka upp en liter vatten. Tärna potatisen och lägg i dem i det kokande vattnet. Låt bitarna koka i 10 minuter. Under tiden sköljer och hackar du purjolöken. Lägg i purjolöken och låt koka ytterligare 5 minuter.
Skär upp fisken i kuber. Lägg i fiskbitarna, tomatpuré och crème fraiche i din gryta. Låt koka i 5–10 minuter.
Ta av grytan från spisen, klipp ner dill och rör om. Spar lite dill så att det finns lite att klippa över soppan vid servering.
Tips! Allergisk eller växtbaserad kost? Byt ut crème fraiche mot ett mjölkfritt alternativ. Byt ut fisken mot 400 g stora vita bönor.