en blogg från Nelson Garden
Recept
Publicerat: 2017-12-14

Varm rotfruktssallad med vintersmak

Rotfrukter är fenomenala – lätta att odla och med en lagringsförmåga utan dess like. I en rotfruktssallad med säsongens smaker som apelsin, senap och kummin blir även en trött morot redo för julens festmåltider. 

Varm rotfruktssallad

Ger ca 4 portioner

2 gula lökar
3 morötter
3 palsternackor
200 g kålrot
kallpressad rapsolja
1 msk råsocker
1 apelsin, finrivet skal och saft
1 msk senapsfrö
1 msk kumminfrö
flingsalt
nymald svartpeppar
1 knippe slätbladig persilja (eller någon av dina favoritkryddor)

Gör så här:

Skala och strimla löken. Skala och tärna rotfrukterna grovt. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och lägg dem och löken i en stor stekpanna tillsammans med lite rapsolja, råsocker, apelsin, senapsfrö och kumminfrö. Fräs rotfrukterna så att de blir riktigt varma, ta pannan av plattan. Salta och peppra. Blanda i grovhackade örter, lägg upp på fat eller tallrik. Servera direkt.

Servera gärna med:

Gör ditt eget chilisalt

Gott med bondböneskott

Grönt julbord med Micro Leaf gönkål

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.

Frågan

Vilka fröer kommer du att så i vår?

Loading ... Loading ...