en blogg från Nelson Garden
Recept
Wrap på egenodlat
Publicerat: 2016-08-11

Recept: Härlig wrap på egenodlat

Wrap på egenodlat! Snabbt, nyttigt – och gott! Med en lunchlåda direkt från det egna grönsakslandet kan du slå dina arbetskamrater med häpnad. Allt du behöver är: lite egenodlat, några småsaker från kylskåpet, ett skärbräde och ont om tid.

Wrap på egenodlat med sallad och tomat från trädgården

Lättlunch-wrappen

Välj att göra den helt vegetarisk eller komplettera med gott från kylskåpet.

Från sålådan/landet:
Ett par små tomater
En skuren salladslök eller hackad gräslök
Tunnskurna morötter eller rädisor
Valfri mängd salladsblad
En näve sockerärter
Lite rivet äpple

Från kylskåpet
Mozzarella
Grön paprika
Ägg

Wrappen blir förstås saftigare med en god vinegrette till eller så gör du en-röra av crème fraiche som du smaksätter med hackade örter som timjan, dill, persilja, salt och lite peppar.

För-dig-som-är-riktigt-hungrig-wrappen

Wrap på egenodlat med kycklingEn wrap på egenoldat kan göras i alla storlekar och för alla smaker. Här har vi en variant för dig som är sugen på en rejäl lunch. Sallat, grönsaker och rotfrukter får här sällskap av skuren kyckling som blev kvar från gårdagens middag. Du kan självklart byta till quorn om du vill ha den vegetarisk. Fyll på med keso som du kryddar med dina egna örter och gärna blandar med lite majonnäs. Vill du lyxa till det ytterligare blandar du i lite riven smakrik ost. Sim sala bim och lunchen är klar!

Ingredienser:
Från kylskåpet

Kyckling/Quorn
Röd paprika
Färdigkokt
Bulgur
Fetaost eller annan ost du gillar

Från odlingen:
Ett par små tomater
Persilja
Lite hackad gräslök eller annan lök
Tunnskurna rödbetor om du har
Några spenatblad eller andra salladsblad
Ett par sockerärter

Fler recept med egenodlat:

Smoothie på groddar och frukt

Groddar till vardag och fest – 5 recept

Microleaf – Vinterns bästa energikick

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.

Frågan

Har du provat att täckodla?

Loading ... Loading ...