en blogg från Nelson Garden
Odla din egen mat
odlarglädje
Publicerat: 2016-11-03

Groddar och skott hemma hos två odlarvänner

Viljan bland odlarvänner att dela med sig av sina inomhusodlingar är lika stor som odlarglädjen. Se de här två inspirerande ”hemma-hos”-tipsen med härliga och smakrika groddar och skott.

Micro Leaf och groddar är perfekta alternativ för odling inomhus året om. Med liten insats kan man på bara ett par veckor få färdiga groddar och mikroblad. Helt underbart! Om just detta handlade en tävling som vi nyligen höll på Instagram under hashtagen #nelsontävling. Se vilken fantastisk inspiration som de här två vinnande bidragen ur tävlingen bjuder på.

Det är @fjarilsvingad och @atligatradgarden som förmedlat både stor odlarglädje och härlig inspiration på en och samma gång. Se själva!

groddar-smörgås

@fjarilsvingad: Favoritfrukosten en ledig måndag – smörgåsar med philadelphiaost, avokado med lite salt ovanpå och egenodlade alfalfagroddar och micro-leaf persilja #nelsontävling #groddar

@fjarilsvingad bjöd oss med på en underbar morgonstund där hennes egenodlade algalfa-groddar och Micro Leaf gav både näring och en härlig krydda på smörgåsen. Tack!

groddar-smörgåskrasse

@rostochradisor: Groddar är alltid gott! #mungbönor #alfalfa #smörgåskrasse #odlaegenmat #odlaeget #nelsontävling Love sprouts! #growsomethinggreen #growyourownfood #eatclean #organic #anettebrunsell2016

@rostochradisor visar upp en imponerande grön hörna med algalfa-groddar, smörgåskrasse och mungbönor som både är goda och som ger en härligt somrig känsla trots att höstkylan tagit ett stadigt grepp. Härligt!

groddar-skott-mikrogrönt

Foto: Lennart Weibull

Stort grattis till boken ”Groddar, skott och mikrogrönt” av Lina Wallentinson och stort tack till alla ni andra odlarvänner som givit oss inspiration och visat prov på kreativitet och odlarglädje.

Gå gärna in på #nelsontävling och titta på alla andra fina bidrag vi fick in. Håll utkik både på vårt Instagram-konto under @nelsongarden och på vår blogg efter nya roliga tävlingar framöver.

För er som redan nu känner er inspirerade att odla lite skott och groddar nu under vintern har vi fler tips. Bland annat ett pyssel som visar hur man med enkla medel målar fina krukor och odlar smörgåskrasse på hushållspapper. Kolla videon!

Läs mer om inomhusodling i olika former här:

Micro Leaf – vinterns bästa energikick

5 tips om växtbelysning och inomhusodling

Groddar, skott och mikrogrönt – intervju med Lina Wallentinson

Groddar – mycket mer än bara pynt

 

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.