en blogg från Nelson Garden
Blommor
lovely-match-pastel-cupcakes
Publicerat: 2016-08-25

Tulpanmix i skimrande pasteller

Tulpaner är ganska enkelt att odla både på friland och i kruka. Ibland kan det emellertid vara svårt att välja en bra mix av blomsterlökar för att få fina färgkombinationer. Därför har vi valt att göra jobbet åt dig med serien Lovely Match färdigkomponerade lökmixar. Se hur fin tulpanmixen Pastel Cupcakes blev hemma hos trädgårdsprofilen och fotografen Annika Christensen.

Förra veckan presenterade vi Hero in Love med den fantastiska kombinationen av mörkt lila och romantiskt ljust rosa tulpaner. Den här veckan låter vi betydligt pastelligare tulpaner ta plats bredvid varandra. Vad sägs om tulpanmixen Pastel Cupcakes ur serien Lovely Match? I den här mixen är det tulpaner i vitt, rosa och gräddgult som tillsammans bildar en härlig kombination.

Trädgårdsentusiasten och fotografen Annika Christensen fick prova att sätta lökmixen Pastel Cupcakes i sin egen trädgård förra hösten. I våras blommade tulpanerna hon satte och resultatet ser ni här. Annika har berättat att Pastel Cupcakes var den lökmix som blommade längst av alla – både i hennes rabatter och i hennes krukor.

Tulpanmix ur serien Lovely Match från Nelson Garden. Här en mix som heter "Pastel cupcakes".

Mixen Pastel Cupcake ur serien Lovely Match passar perfekt när den blommar på våren och försommaren med sina härliga tulpaner i pastellfärger. Den går att odla både på friland eller i kruka eller som på bilden i en fin zinkhink med hål i botten.
Foto: Annika Christensen för Nelson Garden

Pastel Cupcakes går att plantera från september till november och blommar sedan i april och maj nästa år, beroende på var du bor i landet. Tulpanerna i härliga pastelltoner passar utmärkt tillsammans i trädgården eller i en kruka men fungerar minst lika bra när du vill plocka en fin bukett till köksbordet eller som gå bort-present.

Tulpanmix i vitt gult och rosa ur serien Lovely Match från Nelson Garden.

Tulpanmixen Pastel Cupcakes består av tulpanerna: ’Creme Flag’, ’Pink Flag’ och ’White Flag’. Den vita tulpanen har fina rosa toner som letar sig upp från stjälken och passar perfekt med den rosa och den gräddgula tulpanen.
Foto: Annika Christensen för Nelson Garden

Läs även:

Kombinera tulpaner med fantastiskt resultat

Höstlök inomhus – locka fram årets första knopp

Höstlök på tre enkla sätt

Så skapar du den finaste vårrabatten

Vill du ha läsvärda artiklar, de senaste nyheterna och odlingstips direkt i mejlkorgen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer varannan vecka.

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.

Frågan

Vad ser du fram emot att odla i år?

Loading ... Loading ...