en blogg från Nelson Garden
Aktuellt
Julklapp för den Trädgårdsintresserade - Redskap och odlingssäckar från Nelson Garden.
Publicerat: 2015-12-04

Julklappstips för trädgårdsintresserade!

Letar du efter den perfekta julklappen till den trädgårdsintresserade? Något fiffigt, praktisk och enkelt som samtidigt är snyggt… till en flitig pallkrageodlare,  till en trädgårdsälskande och matglad väninna, till en fågelälskande farfar eller till en kolonilottsodlande mamma.  Eller kanske känner du en liten blivande trädgårdsmästare eller har du en balkongodlande sambo? Vi har tips till alla – oavsett de har gröna fingrar eller ej.

Till fågelälskaren och trädgårdsesteten

Twilight, praktiskt och vackert fågelbord med två funktioner –  hjälper fåglarna med mat i kylan och ger även ett fint och vackert ljus i vintermörkret.

Julklapp till trädgårdsintresserad eller fågelintresserad- Fågellbordet Twilight.

Twilight – julklappen som ger både mat till fåglarna och skapar vackert ljus i trädgården.

Till balkongodlaren eller till den som odlar på terrassen

Växthus som passar till balkong och terrass.

Växthus som passar till balkong och terrass.

Egna tomater och kryddor är en dröm för många som bor i stan. Detta nätta växthus funkar utmärkt att använda såväl på balkong som terrass. Mått 69x49x120 cm.

Till odlingsentusiasten – odla mycket på liten yta

Frågar du vad en odlingsentusiast saknar allra mest är svaret givet: Utrymme! Denna odlingstrappa blir en välkommen gåva lagom till vårens alla förodlingar, omskolningar och sticklingar! Går att fälla ihop. 90 x 55 x 86 cm.

Julklapp för trädgårdintresserad - Växttrappa, för den som vill odla mer på liten yta

Växtrappan gör det möjligt att odla mer på liten yta.

Till nybörjaren

Alla kan odla! Detta är en perfekt klapp till den som är nyfiken på att börja odla själv – liten som stor! Easy to grow är ett nytt förodlingsset som inte kräver några som helst förkunskaper. I sex små pluggar ligger frön av tomat, örter, grönkål eller romansallad och väntar. Det är bara att tillsätta vatten och själva förpackningen blir ett litet miniväxthus!

Med Easy to Grow är det enkelt att odla fram egna tomatplantor och andra grönsaksplantor och örter. Fin julklapp till såväl stora som små odlare.

Julklappen till den otålige pallkragsodlaren

Drivbänk som passar till pallkrage.

Drivbänk som passar till pallkrage.

Idealisk klapp till den som har svårt att vänta till nästa säsong i köksträdgården! Med denna drivbänk för pallkrage kan fröer sås och plantor drivas upp betydligt tidigare. Tillverkad av FSC-certifierat barrträ och isolerplast och är exakt anpassad efter att kunna placeras på en vanlig pallkrage.

Spännande julklapp till den matglade

Micro Leaf minidrivhus och fröer för skott och blad. Micro Leaf är vitaminspäckade godsaker som den matglade enkelt och snabbt kan odla fram på fönsterbrädan året om – även på vintern. De dekorativa skotten och bladen med spännande smaker kan sedan klippas direkt över maten – precis som på lyxkrogen.

Micro Leaf - Julklappen för den som vill odla lite av sin egen mat året om.

Micro Leaf – Julklappen för den matintresserade. Går dessutom att odla på fönsterbrädan året om – gror enkelt och snabbt.

Till den vetgirige

Julklapp för trädgårdsintresserade – Handbok för såväl nybörjare som erfarna odlare.

Alla fingrar gröna är skriven av Johannes Wätterbäck ”Farbror Grön” och Theres Lundén och vann utmärkelsen Årets köksträdgårdsbok 2015. Denna kloka handbok lämpar sig både för nybörjaren och för den erfarne odlaren. Här bjuds på steg-för-steganvisningar och tips för att skapa bästa förutsättningar för respektive gröda.  LUX Publica förlag. Kan köpas på förlaget eller hos de flesta välsorterade bokhandlare.

Till den praktiska och stilintresserade

Praktiska och samtidigt vackra redskap och odlingssäckar i miljövänligt material för köksträdgården, balkongodlingen, kolonilotten eller pallkragen. Redskapen är tillverkade i FSC-certifierad trä och är så fina att de med fördel kan hänga framme på en vägg vilket förstås är väldigt praktiskt.

Julklapp för den Trädgårdsintresserade - Redskap och odlingssäckar från Nelson Garden.

Fina och praktiska Trädgårdsredskap och odlingssäckar blir en uppskattad julklapp. Just de här har Nelson Garden skapat i samarbete med den danska designern och odlingsfantasten Dorthe Kvist.

Till rosfantasten

När rosorna ska beskäras eller klippas till en bukett vill man slippa rivsår. Rosenhandsken Rosie är tillverkad av slitstarkt narvskinn och långt skaft i kraftig bomullsväv som skyddar armarna från de vassa rosentaggarna. En både snygg och funktionell klapp!

Julklapp för trädgårdsintresserade - Rosenhandsken Rosie

Fin julklapp till den som älskar rosor i trädgården. Undvik vassa taggar med fina roshandsken Rosie.

Till lilla fröken trädgårdsmästare

Redskap som passar för de små.

Redskap som passar för de små.

Julklapp för små trädgårdsmästare. Bra redskap lämpliga från 3 år.

Julklapp för små trädgårdsmästare. Bra redskap lämpliga från 3 år.

Med en alldeles egen uppsättning redskap blir det roligare att fixa i trädgården! Spade, kratta, lövräfsa, sopborste med lackat skaft för alla barn över 3 år. Längd ca 67-82 cm.

 

Nyhetsbrev
introbild

Få de senaste nyheterna från Din odlarvän direkt i din mail.

Frågan

Vilka fröer kommer du att så i vår?

Loading ... Loading ...